Hello PSI Aspirants,

 

We have brought out our highly demanding Practice test for the upcoming PSI written exam.

Some of the essay topic are: Farmer Loan Waiver; On Agriculture; Disaster Management: Floods, Droughts and its mitigation; Inter state river water disputes.

 

MOCK TEST

1) Which is the first state to implement biofuel policy?
a) Karnataka
b) Maharashtra
c) Rajasthan
d) Tamil Nadu

Answer: c) Rajasthan

 

2) Where was 3rd BRICS film festival recently held?
a) Durban, South Africa
b) Goa, India
c) Beijing, China
d) Moscow, Russia

Answer: a) Durban, South Africa

 

3) Which state started ‘Horn not ok’ campaign?
a) Uttar Pradesh
b) Uttrakhand
c) Himachal Pradesh
d) Kerala

Answer: c) Himachal Pradesh

 

4) Who recently launched ‘Digital Literacy Library’?
a) Google
b) Facebook
c) Twitter
d) Amazon

Answer: b) Facebook

 

5) Pradhan Mantri Ujjwala Yojana is related to
a) LED lights
b) Woman Trafficking
c) Free LPG Connection
d) Rehabilitation of Manual Scavengers

Answer: c) Free LPG Connection

 

6) India’s first Blockchain district has been launched in which state?
a) Karnataka
b) Andhra Pradesh
c) Maharashtra
d) Andhra Pradesh

Answer: d) Andhra Pradesh

 

7) World Championship of Badminton, 2018(Women’s Singles) was won by?
a) Carolina Marin
b) P V Sindhu
c) Saina Nehwal
d) None of the above

Answer: a) Carolina Marin

 

8) Who is the first Indian to get elected to ICANN ccNSO member?
a) Sanjay Thapar
b) Ashish Datta
c) Gautam Kazi
d) Ajay Data

Answer: d) Ajay Data

 

9) Maitree is joint military exercise between
a) India and Malaysia
b) India and Srilanka
c) India and Thailand
d) India and Bangladesh

Answer: c) India and Thailand

 

10) World’s first Thermal Battery Plant has been established at
a) Andhra Pradesh
b) Maharashtra
c) Uttar Pradesh
d) Madhya Pradesh

Answer: a) Andhra Pradesh

 

11) Which Biosphere Reserve of India was recently designated under World Network of Biosphere Reserve?
a) Khangchendzonga
b) Agasthyamala
c) Gulf of Mannar
d) Nokrek

Answer: a) Nokrek

 

12) Consider the following appointments
a) UN High Commissioner for Human Rights: Michelle Bachelete
b) TRAI: R S Sharma

Which of the following is/are correct?
A) Only a
B) Only b
C) Both a and b
D) None of the above

Answer: C) Both a and b

 

13) India’s first Genetic Bank for Wildlife Conservation was inaugurated in
a) Bengaluru
b) Hyderabad
c) Mysuru
d) Chennai

Answer: c) Hyderabad

 

14) Which city topped in the ‘Ease of Living Index’ released by Housing Ministry?
a) Tirupati
b) Navi Mumbai
c) Chandigarh
d) None of the above

Answer: d) None of the above: Pune

 

15) Consider the following on Kanyashree Prakalpa Scheme
a) It is led by West Bengal Government
b) Conditional cash transfer scheme aimed at improving status and well-being of girl child by incentivising schooling of teenage girls and delaying their marriages until the age of 21.

Which of the following is/are correct?
A) Only a
B) Only b
C) Both a and b
D) None of the above

Answer: A) Only a; delaying their marriages until the age of 18 and not 21

 

16) Where was 24th World Congress of Philosophy held?
a) Beijing
b) New York
c) London
d) Tokyo

Answer: a) Beijing

 

17) B Sesikeran Committee was setup to review
a) Labour Laws
b) Education Policy
c) Arbitration laws
d) Food labelling standards

Answer: d) food Labelling Standards

 

18) The 18th Asian Games was held in
a) Japan
b) India
c) Indonesia
d) China

Answer: c) Indonesia

 

19) Who won India’s first Gold Medal at 18th Asian Games?
a) Bajrang Punia
b) Ravi Kumar
c) Apurvi Chandela
d) None of the above

Answer: a) Bajrang Punia

 

20) The 4th BIMSTEC summit was held at
a) Goa
b) Kathmandu
c) Dhaka
d) Bangkok

Answer: b) Kathmandu

 

You can check out our other Mock tests over here

You can check the sample paper and buy our Test Series over here