• LOGIN
  • No products in the cart.

CLEAR FDA- MOCK TEST-01

1.When was the Noble award for Economics established

a.1975

b.1895

c.1947

d.1969

Answer: d.1969

2.Who is the first Kannadiga  to receive  the Dadasaheb Phalke award?

a. Dr.Rajkumar

b.K.S Ashwath

c. Ashwath

d.Devika rani

Answer: d. Devika rani

3.Manasi joshi  is relating to which sports

a.Hockey

b.Snooker

c.Cricket

d. Badminton

Answer: d. Badminton

4.Central bank of India is the former name of

a.State bank of India

b.Punjab national bank

c.Reserve bank of India

d.Canara bank

Answer: c) Reserve Bank of India

5. “ We command” is referring to which the these following Writs

a. Habeas corpus

b.Mandamus

c.Prohibition

d. Certiorari

Answer: b) Mandamus

6.First National Emergency was declared in

a. 1960

b.1962

c.1975

d.1971

Answer: b) 1962

7.Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration ,Mussoorie is situated in which range of Himalaya

a.Outer Himalaya

b.Shiwalik

c.Middle Himalaya

d.Greater Himalaya

Answer: c) Middle Himalayas

8. Charaka was the court Physician of which dynasty

a.Mourya

b.Gupta

c.Khushanas

d.Vardhana

Answer: c) Kushanas

9.Red root of the sugarcane caused by

a.Fungus

b.Over growth

c.due to more acidity of soil

d.Over watering

Answer: a) Fungus

10.The probability of getting Single dot in a Dice is

a.1

b.6

c.1/6

d.0

Answer: c) 1/6

May 3, 2020

0 responses on "CLEAR FDA- MOCK TEST-01"

Leave a Message

Copyright © 2019 KPSC TEST SERIES. All rights reserved. Website Powered by: